Medi de cultiu

 

 

En la següent imatge es poden observar els ingredients i el resultat final

 

Ingredients

 

Ingredients per el medi de cultiu:


Nº de flascons 10


- Agar-agar 2,5 grams

- Sal comú 0,5 grams

- Aigua 200 cc

- Llevat fresc 30 grams

- Aigua 100 cc

- Farina de blat de moro 50 grams

- Aigua 175 cc

- Nipagin 0,63 grams

- Alcohol etílic 5 cc

Elaboració

1. Barrejar l’agar-agar i la sal en els 200 cc d’aigua i dissoldre el llevat fresc en els altres 100 cc d’aigua. Posar-ho tot al foc i deixar-ho bullir 20 minuts. (jo el llevat fresc l’he posat al final de tot qua nel medi de cultiu ja estava solidificat al fons dels flascons).

2. Barrejar la farina de blat de moro en els 175 cc d’aigua, afegir-ho a la barreja

d’abans i deixar-ho coure durant 10 minuts més.

3. Barrejar el Nipagin, l’alcohol i posar-ho a la barreja anterior un cop apagat el foc.

4. Posar la “papilla” resultant en els flascons abans que qualli.

5. Un cop el medi estigui fred i hagi quallat (unes 24 hores després d’haver-lo posat als flascons) cal eixugar la humitat que pugui haver-hi usant una mica de paper de cel·lulosa.

6. Un cop eixugat, introduir-hi un paper doblegat en ziga-zaga d’uns 3 cm

d’alçada (servirà perquè s’hi puguin enfilar les larves i puguin passar a ser

pupes).

El resultat final ha estat el de la imatge

Recomanacions

Si no utilitzaràs tots els flascons alhora pots congelar-los, fica els flascons en una bossa de plàstic i fica'ls al congelador.

Quan el necessitis deixa'ls descongelar o fica'ls 30 segons al descongelador fins que deixin anar una mica d'aigua.

Recorda eixugar les parets dels flascons perquè les mosques no es quedin enganxades.